Nyheter   Les mer ....                      
02/01/2013   Godt nytt år!

Naturkontakten er ansvarlig (regionleder) i det landsomfattende takseringsopplegget for fugl (TOV-E). Ansvaret går bl.a. ut på holde kontakt med personene som taksere i opplegget og å skaffe nye taksører. Kvalitetssikring av innlagte takseringer inngår også i oppdraget. Landet er delt i 6 regioner, og Naturkontakten har ansvaret for 4 av disse, som blir 11 fylker. Fylkene er Vestfold, Buskerud, Telemark, Aust- og Vest-Agder, Møre og Romsdal, Sør- og Nord-Trøndelag, Nordland, Troms og Finnmark.

Hele landet er dekt av ca 500 ruter (1,5 x 1,5 km) hvor 20 punkt med 300 m mellomrom skal besøkes en morgen, til omtrent samme tid, hver vår i årene fremmover. Alle punkt er GPS bestemt og eksakt samme punktet skal oppsøkes hver gang. Alle arter, syns- og lydobservasjoner registreres i løpet av nøyaktig 5 minutter på hvert punkt. For alle ruter er tidspunktet på våren og på døgnet (morgen) omtrent angitt på forhånd.

Er du interessert, har gode kunnskaper om fugl og kan tenke deg å foreta fugletakseringer i nevnte fylker, kan du ta kontakt med Torstein Myhre, epost: tm@naturkontakten.no eller mobil 90947533.